Σωστή Τοποθέτηση UNIVERSAL Ραφτού Καλύμματος Τιμονιού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)
10 Αυγούστου, 2014

Τα καλύμματα που ονομάζονται Universal, έχουν σαν χαρακτηριστικό ότι εφαρμόζουν σε πολλά διαφορετικά μοντέλα και κατασκευαστές. Στο παρακάτω άρθρο ακολουθούν βήματα και συμβουλές για την τοποθέτηση του καλύμματος με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Βήματα Τοποθέτησης Καλύμματος Τιμονιού:

  1. Σκουπίζουμε καλά το τιμόνι με ένα ελαφρώς βρεγμένο ύφασμα με σκοπό την αφαίρεση τυχόν ακαθαρσιών. Αν υπάρχουν υπολείμματα ελαίων ή άλλων λιποειδών ουσιών θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατό καλύτερα.
  2. Με τον κινητήρα ανοιχτό, στρίβουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου μας ώστε να έρθει σε απόλυτα ίσα θέση (αν πχ έχουμε τριάκτινο τιμόνι, η κεντρική ακτίνα πρέπει να είναι εντελώς κάθετη προς το έδαφος) και σβήνουμε τον κινητήρα, ώστε να ακινητοποιηθεί το βολάν.
  3. Τοποθετούμε τη δερμάτινη επένδυση (το κάλυμμα) του αυτοκινήτου μας επάνω στο βολάν του τιμονιού. Προσπαθούμε να κεντράρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί αυτό θα καθορίσει την τελική θέση του καλύμματος μας.
  4. - Οδηγός - σημείο για το κεντράρισμα αποτελούν οι ακτίνες του τιμονιού μας καθώς και οι ραφές του καλύμματος μας.
  5. - Αν η επένδυση φέρει μόνο μια ραφή - σημείο ένωσης δέρματος – αυτή τοποθετείτε στο κατώτερο σημείο – θέση του τιμονιού μας, ώστε να μην είναι ιδιαίτερα εμφανής κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου μας.
  6. Χρησιμοποιήστε το νήμα που θα βρείτε στη συσκευασία. Περνάμε το νήμα στη βελόνα (ένα κομμάτι όχι όλο) και κάνουμε ένα κόμπο στο τέλος. Τώρα από την πιο κοντινή τρύπα του δέρματος περνάμε τη βελόνα στο από την εσωτερική πλευρά προς τα έξω. Αυτή είναι η αφετηρία μας. 
  7. Τώρα λοιπόν ξεκινάει το ράψιμο (υπάρχουν πολλές παραλλαγές ραψίματος), ο πιο απλός τρόπος είναι ναι βάζετε την βελόνα ζικ-ζακ ένα ναι ένα όχι στα ήδη προ-ραμμένα γαζιά του καλύμματος.
  8. Μπορούμε είτε να το ράψουμε όλο μονοκόμματο ή να επαναλάβουμε τη διαδικασία ανάλογα με τον αριθμό ακτίνων.
  9. Η διαδικασία ολοκληρώνεται περίπου σε 15-20 λεπτά.
  10. Σημ: Προαιρετικά τα καλύμματα από γνήσιο δέρμα μπορούν να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά σε καθαρό νερό ώστε να γίνουν πιο εύκαμπτα. Ακολουθεί σκούπισμα και μετά η τοποθέτηση.

    Πατήστε στα παρακάτω PDF αρχεία για να δείτε αναλυτικές οδηγίες στα Ελληνικά με εικόνες:

    Οδηγίες Τοποθέτησης Καλυμμάτος Τιμονιού αυτοκινήτου με Προ-Ραμμένα γαζιά  Οδηγίες Τοποθέτησης Καλυμμάτος Τιμονιού ΧΩΡΙΣ Προ-Ραμμένα γαζιά

    Τα παρακάτω βίντεο δείχνουν πως ολοκληρώνετε τη διαδικασία.

    Ενδεικτικά Universal Καλύμματα Τιμονιών Αυτοκινήτων:

 

Βίντεο με φωτογραφίες από πελάτη μας:

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • canonical: http://www.trop.gr/blog/kalymmata-timoniou-autokinhtou/item/131-topothetish-raftou-kalymmatos-timoniou
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 12:47

Σχόλια Πελατών

Αφήστε το σχόλιο σας.

Πρόσθεσε μια ερώτηση ή σχόλιο για το προϊόν: